Svensk Bingo på nätet

Att spela svensk bingo på nätet har länge varit populärt, särskilt långköraren Bingolotto i Tv4 har bidragit till detta. Idag finns en uppsjö av olika spelsajter att välja mellan. Även om de inte har sin bas i Sverige går det ofta att välja svenskt språk och få svensk support.

Spelet går till på samma sätt som på TV eller i en bingohall. Du köper de brickor som du spelar på väntar på att numren ska bli dragna och utropade. Det som skiljer är att du sitter framför datorskärmen och köper brickorna på sajten. För att göra detta måste du oftast registrera ett konto på sidan dit du för över pengar. Ofta får du en så kallad insättningsbonus, vilket innebär att du får en bonus på de pengar du sätter in som du kan använda när du spelar.

Svensk Bingo

Hjälpfunktioner och brickor
När du spelar på nätet har du möjlighet att få hjälp via kundsupporten eller chatten. En användbar funktion är att du kan använda fler brickor samtidigt när du spelar. En hjälpfunktion du kan använda är dock så kallad automatisk markering som innebär att spelet markerar dina nummer de kommer upp. Om du vill kan du markera dina nummer manuellt, systemet känner dock av om du har vunnit och fördelar din vinst även om du har glömt att markera ett nummer.

Chatten
De flesta sidor som erbjuder bingo på svenska har också en chatt. Chatten gör det möjligt för att prata och diskutera med andra spelare. Viktigt att tänka på är också reglerna för uppträdande, svordomar, rasism eller att man gör reklam kan leda till avstängning. Chatten fungerar dessutom som kundsupport eftersom det ofta finns moderator som hjälper dig problem som kan dyka upp när du spelar eller ger dig tips. Se till att utnyttja den funktion om några problem uppstår. Lycka till med att spela bingo på nätet!