Bingo bonus

Nästan alla bingohallar på nätet erbjuder någon form av bonus. Detta är till nybörjarnas fördel, eftersom man då kan spela utan att behöva oroa sig för ekonomiska risker. Man har möjlighet att utan kostnad prova på olika bingohallar, och hitta en som passar. Det kan verka förvirrande med alla de olika slags av bonusar man stöter på, men i huvudsak rör det sig bara om två typer: Registreringsbonus och insättningsbonus. Man bör också vara medveten om de olika regler som finns för hur man får använda sig av bonusen, t.ex de krav som ställs för att man ska få ta ut pengarna.

Registreringsbonus
Registreringsbonus är det som också brukar kallas för gratis bingobonus. Det innebär helt enkelt att du får en summa pengar att spela bingo för nu de registrerar dig som spelare i en bingohall. En summa på 50 kr är vanligast. Bingohallarna gör naturligtvis detta för att locka till sig nya spelare.

Du bör dock känna till att om du vinner när du spelar med registreringsbonusen kan du vanligtvis inte ta ut pengarna direkt. Det beror på att bingohallarna vanligtvis har någon form av omsättningskrav. Det innebär att du spela ett visst antal gånger för att omsätta pengar. Vanligtvis rör det sig om tio gånger, men det finns högre och lägre krav. Detta är naturligtvis en säkerhetsåtgärd för att registreringsbonusen inte ska missbrukas. Hur omsättningskraven exakt ser ut varierar, informationen hittar du vanligtvis på bingohallarnas hemsida.

Vissa sidor har dock inte omsättningskrav utan använder i stället sticky bingo bonus. Det innebär att du aldrig kan ta ut bonusen. Du kan visserligen spela med bonusen och vinna pengar, men när du tar ut dem dras bonusen automatiskt av.

Insättningsbonus
Insättningsbonus innebär helt enkelt att du får en bonus på de pengar du sätter in på ditt konto. Ofta rör det sig om 100% vid första insättningen, d.v.s att du får dubbelt så för mycket att spela som du sätter in. Ibland får man också bonusar på andra och tredje insättningen, i vissa fall till och med på alla. En vanlig upprepad insättningsbonus är på 50%. Återkommande insättningsbonusar, eller reload-bonus, finns hos de flesta bingohallar och kan variera stort. Mellan 20% och 300% har setts hos olika välbesökta sidor. Om du ser en högre insättningsbonus än så bör du dock fråga dig om bingohallen är pålitlig.

Vanligtvis finns det dock ett tak för insättningsbonusen, d.v.s en maximal insättningsbonus du kan få. Liksom för registreringsbonusen finns det också ofta någon form att omsättningskrav, så du måste spela med dem några gånger innan du kan ta ut vinsten.

Om du ska spela bingo på internet bör du alltså hålla utkik efter de olika formerna av bonusar, och de omsättningskrav som finns. Du kan använda den här guiden till att jämföra de olika bingohallarnas bonusar.  Samtidigt finns det mycket annat som är viktigt för upplevelsen, t.ex bingohallens språk, hur chatten fungerar, stämningen, vilka slags bingospel som erbjuds, etc. Se bonusen som en möjlighet att prova olika bingohallar och hitta en som passar just dig utan behöva utsätta dig för onödiga risker.