Bingo FAQ – Vanliga frågor om Bingo Online

Hur gammal måste man vara för att få spela bingo på nätet?
Du får spela från att du är 18 år.
 

Hur börjar jag spela?
Du registrerar ett konto på en spelsida där du kan sätta in pengar. Sedan kan du köpa brickor som du spelar på.
 

Vilket bingorum ska jag välja?
Olika sidor har olika utbud. Till stor del är det en fråga om tycke och smak. Ett bra sätt att börja och att läsa recensioner, det hjälper dig att jämföra sidornas utbud och erbjudanden. Då vet du ungefär vad du kan förvänta dig när du registrerat dig på spelsidan.
 

Varför ska jag spela bingo på nätet?
Det är ett enkelt och lättillgängligt spel som du kan spela hemifrån. Det är också ett socialt spel eftersom du umgås med andra spela via chatten. Det är inte heller särskilt dyrt och du har möjlighet att vinna pengar.
 

Behöver jag installera ett program på datorn för att kunna spela?
Det flesta spelsidor erbjuder bingo direkt i webbläsaren. Du kan dock behöva installera Flash eller Java för att kunna spela.
 

Vad kostar det att spela?
Du betalar för brickorna och priserna varierar mellan olika spel. En bricka kan kosta mellan tio öre och tio kronor.
 

Vad kan jag vinna?
Även vinsterna varierar mycket beroende på spel. Ibland kan det röra sig om några hundralappar, men ibland kan man få en jackpott med mycket stora belopp. Till exempel vann en kvinna i Sverige 1,3 miljoner kronor på Maria Bingo 2010.
 

Hur fungerar en jackpott?
Oftast betalas en jackpott ut när någon får en full bricka inom några minuter. Den kan antagligen vara fast eller progressiv.
 

Är det skatt på vinster?
Om den sida du spelar på har licens inom EU är alla vinsters skattefria. Till exempel är Betsson en sådan sajt.
 

Hur betalas vinster ut?
Vinsterna samlas på det konto du har registrerat. När du vill ha ut dem använder du vanligtvis samma transaktionssätt som när du betalade in till kontot.
 

Hur säkert är det att spela bingo på nätet?
Om spelsidan är seriös och du är noggrann med hur du hanterar dina inloggningsuppgifter så är det säkert att spela. Om du funderar på att bli medlem på en sajt, läs recensioner och annan information för att få en känsla för om den är seriös.
 

Hur sätter man in pengar?
Vanligtvis kan du välja mellan flera olika betalningsmetoder, så det beror på vilken du föredrar. Om man inte vill uppge sina ordinarie kontouppgifter på nätet är en e-plånbok som till exempel Neteller ett bra val. Ibland går det att få bonusar om man väljer en särskilt betalningsmetod.
 

Kan jag spela gratis?
När du registrerar dig på en spelsida får du ofta bonuspengar som du kan spela för, du kan därför testa spelen gratis. Du kan också få insättningsbonusar när du sätter in pengar som du kan använda när du spelar. Vissa sidor har också gratiskampanjer ibland där du kan vinna mindre belopp.
 

Hur fungerar bonusen?
På spelsidorna kan du få insättningsbonus och andra typer av bonus. Du kan använda bonusen för att spela, men det är för det mesta bara vinsterna du kan ta ut som pengar. Läs på reglerna för hur bonusen fungerar på spelsidan för att inte bli besviken.
 

Hur chattar jag?
Chattrutan dyker upp när du börjat spelet och du kan skriva till din medspelare under spelets gång.
 

Vad är ett chattspel?
Chattspel är extraspel som pågår i chattrummet under själva bingospelet. Det leds av en chattmoderator och består ofta av till exempel ett nummerspel där du kan vinna bonus.
 

Kan jag spela annat än bingo?
Ja, spelsidorna har ofta sidospel som Black Jack eller spelautomater. En del spelbolag, till exempel Bet365, har även större avdelningar med casinospel, poker och betting.
 

Kan jag spela bingo i mobilen?
Ja, ett flertal bingorum erbjuder mobilanpassade webbplatser som gör det möjligt att spela i mobilen. Här kan du läsa mer ingående om hur du kan spela bingo i mobilen.